Dit jaar biedt Mohícan een unieke culinaire ervaring in de buitenlucht bij het Lozer Kasteel en Kasteel Belvédère.

— Beleef de derde editie van Mohícan in de betoverende kasteeldomeinen en laat je culinair verwennen met een unieke open vuur-ervaring in yurts. —

 

Bij Mohícan denk je meteen aan knisperend vuur, smeulend hout, en de verrukkelijke geur van gegrilde lekkernijen. Dit unieke outdoor avontuur biedt een warme off-the-grid ervaring, waar je geniet van een heerlijk diner in een knusse setting, omgeven door serene natuur. Dit jaar brengt Mohícan de betoverende belevenis naar het sprookjesachtige kasteeldomein Belvédère in Wijnegem en het pittoreske Lozer Kasteel in Kruisem. Laat je meevoeren op een culinaire winterexpeditie die je hart verwarmt.

 

Net als bij Dinner On The Lake draait het bij Mohícan om culinaire verwennerij in goed gezelschap. Dit winterse avontuur speelt zich af in een knus nomadendorp met vier yurts, elk geschikt voor 14 personen. Deze traditionele Mongoolse tenten zijn heerlijk verwarmd, zodat je ook tijdens de koudste winteravonden kunt genieten van een warm en gezellig samenzijn. Met ruimte voor groepen tot 56 personen is Mohícan dé perfecte plek voor sfeervolle diners.

Na het succes van de eerste twee edities, besloten de oprichters van Mohícan hun magische yurts elke winter naar een andere adembenemende locatie te brengen. Deze keer strijkt het Mohícan-dorp neer in Wijnegem, op het prachtige Kasteeldomein Belvédère, en in het sprookjesachtige Lozer Kasteel in Kruisem. In de tuinen, met zicht op het kasteel, bevind je je in een betoverende setting die je helemaal laat opgaan in de natuur. Midden in het charmante nomadendorpje, in de open lucht, staan zes kookplaatsen waar de magie plaatsvindt. Voor elke gang wordt een apart vuur gebruikt, waarbij de chefs met verschillende toestellen spelen om de gerechten – en jouw zintuigen – naar een hoger niveau te tillen. Dit winterse avontuur in Wijnegem en Kruisem begint op 1 november 2024 en loopt tot 2 maart 2025. Bereid je voor op een culinaire expeditie die je niet snel zult vergeten!

“Bij Mohícan zijn we altijd op zoek naar unieke ervaringen die je zintuigen prikkelen. Dit jaar brengen we onze betoverende culinaire reis naar twee bijzondere locaties om aan de grote vraag te voldoen. Van de verleidelijke geur van verfijnde gerechten tot de intieme magie van verwarmde yurts met vrienden of familie, alles staat in het teken van grenzeloos genieten.” - vertelt co-founder Lowie Hillaert.

 

WINE, DINE & ENJOY!

Als de geur van gegrild eten jouw hart sneller doet kloppen, dan is Mohícan deze winter dé culinaire bestemming voor jou. In de gezellige warmte van de yurts bereiden de getalenteerde chefs van Beggie Catering met passie en vakmanschap de meest verfijnde gerechten. De verleidelijke geur van gegrilde lekkernijen, gecombineerd met de dansende vlammen, zorgt voor een culinaire ervaring die je niet snel zult vergeten. In de intieme setting van private dining worden gasten verwend met een maandelijks wisselend zesgangendiner, bereid met de beste lokale ingrediënten. Proef het sublieme vlees van Luc De Laet, die zelf enkele dagen in Wijnegem achter het fornuis staat. Wat kun je verwachten? Een premium aperitief, twee verrassende amuses, een smaakvol tussengerecht, gevolgd door twee voortreffelijke hoofdgerechten en een overheerlijk dessert. De avond wordt stijlvol afgerond met koffie, thee en verfijnde mignardises.

Voel je de honger al opkomen? Boek dan snel je tickets via mohican.be en laat je meevoeren op een culinaire reis die je smaakpapillen zal betoveren.

 

 

— PRAKTISCH —

Lozer Kasteel

Kasteelstraat 36,9770 Kruisem

Kasteel Belvédère 

Broekstaat 13, 2110 Wijnegem

 

Van 1 november 2024 t.e.m. 3 maart 2025

Woensdag t.e.m. zondag van 19u tot 23u

(privatiseren mogelijk op ma, di, vrij of za)

Gesloten van 23 december 2024 t.e.m. 7 januari 2025

Prijs full Mohícan Experience: € 159 p.p. all-in

Boek je tickets via mohican.be

 

 

--------

OVER MOHÍCAN

Mohícan biedt een unieke culinaire ervaring in de buitenlucht, midden in de natuur, voor avontuurlijke zielen. Het draait om hyper-seizoensgebonden koken met lokaal verzamelde ingrediënten, bereid door chefs die genieten van koken met vuur. De culinaire concepten zijn gericht op ontspanning en het creëren van herinneringen samen met vrienden, familie en geliefden. Mohícan maakt deel uit van de FOV-group, die ook Dinner On The Lake (eerste editie in 2016) omvat en bekend staat van Festival Onder Vrienden. Meer info op mohican.be. 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Festival onder vrienden groep

OVER DINNER ON THE LAKE
Dinner On The Lake is een gastronomische pop-up beleving en een initiatief van Gentenaar Jeremy Buyle. De jonge ondernemer put inspiratie uit zijn kinderdromen en talrijke avonturen. Met succes, want sinds 2016 is Dinner On The Lake een gevestigde waarde in culinair België. Dinner On The Lake maakt samen met outdoor dining experience Mohícan onderdeel het van de FOV-group onder meer bekend van Festival Onder Vrienden. Meer info op dinneronthelake.com en mohican.be.